Alenka Davidović je ena izmed ključnih članic naše ekipe, ki je s svojim trdim delom in predanostjo pripomogla k naši rasti in uspehu. V intervjuju nam bo Alenka razkrila svojo vlogo pri Optiprintu, delila svoje najljubše spomine ter nam povedala, kaj jo najbolj motivira pri njenem delu.

Vabimo vas, da preberete intervju in spoznate zgodbo ene izmed ključnih članic naše ekipe.

1.     Ali se lahko predstavite in poveste, kakšna je vaša vloga pri Optiprintu?
V Optiprintu sem se zaposlila kot vodja pisarne, sedaj sem vodja oddelka administracije, v zadnjem času pa se sicer bolj usmerjam na kadrovsko področje.

2.     Kako dolgo ste že del ekipe? Se še spomnite kaj vas je na začetku prepričalo, da ste postali del ekipe Optiprinta?
V Optiprintu sem že polnih 10 let, saj sem pred kratkim imela jubilej, katerega sem praznovala skupaj s sodelavci.

Pritegnila me je mlada ekipa (v trenutku nastopa službe sem bila najstarejša med zaposlenimi, pa čeprav sem še sedaj mlada). To se je odražalo predvsem v drugačni komunikaciji, manj zadržani, bolj sproščeni in naravni. Dandanes je mlajši generaciji to skoraj samoumevno, vendar ni bilo vedno in povsod tako.

3.     Kaj vas pri delu v Optiprintu najbolj veseli?
Dinamika, sodelavci, priložnosti za rast, tako osebnostno kot strokovno.

4.     Kateri je vaš najljubši spomin, ki ga imate na izkušnjo ali projekt, na katerem ste delali v času, ko ste tukaj?
Kar veliko se jih je nabralo v tako dolgem času, težko bi izpostavila le enega.

Zelo rada se spominjam seveda naših sproščenih druženj. V starih časih, ko je bila ekipa manjša, smo namreč večkrat po službi organizirali kako kavico/pivo/druženje. Sedaj, ko je ekipa večja, se to seveda malo izgubi. Imamo pa sedaj druge lepe priložnosti, kot so naši izleti v tujino.

5.     Kako vaše delovno mesto doprinese k odlični izkušnji Optiprint uporabnika?
Pri mojem delovnem mestu se to bolj odraža posredno, preko komunikacije s sodelavkami in sodelavci in osebnega zgleda, kjer se vsak dan trudim ohraniti pozitivno naravnanost.

6.     Kaj je po vašem mnenju največja dodana vrednost Optiprintove rešitve za stranko?
Celovita rešitev tiskanja, zato da je lahko stranka brez skrbi. V paket najema je namreč vključen tudi servis, polnjenje črnil, osnovne IT storitve pri namestitvi naprave, … dodatno ponujamo še možnost nakupa zelo kvalitetnega papirja po zelo konkurenčnih cenah. Partnerje imamo po celi Sloveniji, tako da imamo široko mrežo za podporo kjerkoli.

7.     Še zadnje vprašanje, kaj vas motivira, da vsak dan prihajate v službo in kaj se vam pri vašem delu zdi najbolj nagrajujoče?
Veselim se začetka dneva z jutranjo kavico, ob kateri še ne komuniciram z okolico. Najlepše je, kadar sem prva v službi in imam čisti mir, da pregledam maile in se pripravim na potek dneva.

Zadovoljna sem vsakič, ko osvojim kako novo znanje ali programsko orodje in nato vidim, kako mi to pomaga pri procesu dela. Vsakega takega malega napredka in uspeha se je treba znati veseliti.

Sicer pa me vedno motivira nek pogled v naprej, naslednji projekti, kjer vidim še dosti priložnosti tako za svoj osebni razvoj, kot tudi za podjetje. Hkrati pa je nujno ohraniti tudi zdrav balans med zasebnim in službenim življenjem.