Ko pogledamo nazaj na zadnjih 15 let, smo v Optiprintu izjemno ponosni na vse, kar nam je uspelo doseči. Naša pot je bila polna izzivov, inovacij in vztrajnosti, a vedno smo imeli v mislih enak cilj – izboljšati izkušnjo tiskanja za naše stranke.

Logotip ni edini, ki je v 15 letih doživel preobrazbo. Od start-up podjetja smo zrasli v podjetje s 5 franšiznimi partnerji v Sloveniji in 5 v tujini (Hrvaška, Romunija in Srbija). Prav tako sodelujemo z več kot 3000 zadovoljnimi strankami in smo v najem dali že 6500 tiskalnikov.

Tehnologija tiskanja se je v zadnjih 15 letih izjemno razvila, in ponosni smo, da smo bili del tega napredka. Naši tiskalniki so danes bolj zmogljivi, hitrejši in zanesljivejši kot kdaj koli prej. Vpeljali smo številne inovacije, ki omogočajo boljšo kakovost tiska, višjo ločljivost in boljšo barvno natančnost. Naša ponudba tiskalnikov zadovoljuje potrebe tako domačih uporabnikov kot tudi podjetij vseh velikosti.

Eden izmed največjih dosežkov je vpeljava trajnostnih praks v vse vidike našega poslovanja. Zavedamo se, da je varovanje okolja ključnega pomena, zato smo razvili rešitve, ki zmanjšujejo vpliv tiskanja na okolje. Naši tiskalniki so skrbno izbrani ter energetsko učinkoviti, pri svojem delu uporabljamo reciklirane materiale ter spodbujamo naše stranke k recikliranju kartuš. Nismo pa se ustavili samo tukaj…

Naredili smo korak naprej in našim strankam predstavili inovativno rešitev – neskončne kartuše. Ta revolucionarna tehnologija omogoča neprekinjeno tiskanje brez potrebe po stalnem menjavanju kartuš. Ne le da neskončna kartuša zmanjšuje stroške tiskanja, temveč zmanjšuje tudi količino odpadkov. Stranke so bile nad inovacijo navdušene, saj jim kartuša omogoča bolj enostavno in učinkovito tiskanje.

Medtem ko praznujemo 15 let delovanja, z navdušenjem gledamo v prihodnost. Naši načrti vključujejo nadaljnje izboljšave trajnostnih praks, razvoj novih tehnologij tiskanja in širitev naše ponudbe. Ob tej priložnosti se želimo zahvaliti vsem našim strankam, partnerjem in zaposlenim, ki so bili del naše poti. Ponosni smo na vse, kar smo dosegli, in se veselimo prihodnjih izzivov in priložnosti.

Ekipa Optiprint